.

Monday, December 23, 2013

Renaissance

RENESANSE ( XV- XVI gs.) Florencē XV gs. sakumā tika radīts jauns arhitektūras stils- Renesanse (Franču valodā Renaissance- atdzimšana, vai itāļu valodā Rinascimento). Jaunais stils ienesa viduslaiku Eiropas kultūrā jaunas vēsmas, atbrīvoja garu un ticību cilvēka neierobežotajām iespējām. Pirmo reiz pēc pusotra tūkstoša gadiem, cilvēks atkal kļuva skaistuma radītājs, brīvs ceļotājs alkdams redzēt un sajust apkārtējo pasauli, gatavs jauniem atklājumiem un drosmīgiem risinājumiem. Jaunā estētika atspoguļojās arī interjera dizainā: raksturīgas kļūst lielas telpas ar noapaļotām arkām, rotātas ar kokgriezumiem, pašvērtība un neatkarība katrai detaļai no kā veidojas kopums. Kolektīvā viduslaiku meistaru pieredze atkāpās individuālās mākslinieka vai arhitekta meistarības priekšā. Amatniecība vēl joprojām balstās uz roku darbu, kaut gan vairs nestrādā swabērētājam, bet gan tirgum.
Ordercustompaper.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
Sāk izplatīties iepriekšēja lietu projektēšana uz frontīra, pirms to realizēt materiālā. Galvenie tā laika pasūtītāji- valdnieki, mantrapātie pilsētnieki, kas pasūta arhitektiem celtnes ar jauniem, moderniem risinājumiem. Liekot pretī gotikas virzībai pa vertikāli, arhitekti ! un mēbeļu izgatavotāji ievieš horizontālo dalījumu. Piļu interjeri pārsteidz ar telpas monumentalitātes efektiem, lieliskām marmora kāpnēm, bagātīgu dekoratīvo iekārtojumu. Vienkāršie sienas dēļu paneļi nomainās, pret...If you want to get a full essay, order it on our website: OrderCustomPaper.com

If you want to get a full essay, visit our page: write my paper

No comments:

Post a Comment